Logo De Waegeneer Parketvloeren

PLAATSEN

Elk zijn specialisme. Wij zorgen voor het plaatsen van je vloer en trapbekleding! 

Wil je graag je parket, vinyl, kurk of laminaat laten leggen? Ons team met ervaren parketleggers zorgt ervoor, tot in de puntjes. 

Veel van onze klanten zijn verrast over hoeveel tijd en werk er bij komt kijken om hun vloer te plaatsen. 

De meeste van onze klanten kiezen voor verlijmd massief of meerlagenparket voor hun woonkamer. Fun fact: 90% van ons cliĆ«nteel combineert parket met vloerverwarming in de leefruimte. Om het rendement hoog te houden, gaan we de parket rechtstreeks verlijmen op de chape. 

Wil je dezelfde look van je parket qua kleur en houtsoort op je betontrap? Yes, that's what we do. 

VERVOER, LEGGEN, SCHUREN, AFWERKEN

Het vervoer van de parket en lijm, het verwerken van de lijm, verzagen van het hout, het aanbrengen van een onderhoudsvriendelijke afwerking voor parket: dat is onze zorg als je kiest voor plaatsing.

Hoewel het acclimatiseren van je vloer aan de ruimte nog steeds een pluspunt kan zijn, is dit geen noodzaak meer. Jij zorgt voor een woning op aangename kamertemperatuur, wij zorgen voor gestabiliseerde, ovendroge producten die legklaar zijn. Ready, set, install! 

 

PLAATSING, SCHUREN & AFWERKEN PARKET

Waarom raden we aan te kiezen voor parket die je kan verlijmen? Omdat het stil is, en stabiel. Hout is van nature krimpgevoelig, de lijm zorgt voor een hechting aan de ondergrond zodat de planken mooi binnen de normen bewegen. Bovendien zorgt verlijming voor reductie van het stapgeluid, en garandeert het het beste rendement voor de combinatie van parket met vloerwarming. 

Wanneer is het nodig dat we na de plaatsing ook nog langskomen voor het schuren van de parket? Dat is wanneer je kiest voor een massief of meerlaags parket dat onafgewerkt is. Het brut hout wordt geplaatst, waarna wij dit komen schuren tot het perfect glad is. 

Een onderhoudsvriendelijk parket, dat is wat onze klanten willen! Daarom zorgen wij graag voor een afwerking van zeer hoge kwaliteit. We werken uitsluitend met de beste producten olie of vernis.

PLAATSING VINYL of LAMINAAT

Hoe werkt het plaatsen van vinyl? Tegenwoordig is vinyl hipper dan het ooit is geweest. Het is nog steeds oersterk, stil en dun. Het is niet meer nodig om te verlijmen zoals de linoleum van weleer. De meeste vinylvloeren zijn voorzien van een handig kliksysteem. 

Of wij ook laminaat plaatsen? Natuurlijk! De ultieme uitvinding voor als het sterk, mooi en budgetvriendelijk moet zijn. Zo omschrijven wij laminaat. We plaatsen laminaat op een aparte geluidsdempende onderlaag. 

Kies je voor vinyl met betonlook, laminaat dat lijkt op parket, of vinyl in tegels? Dat maakt ons niet uit, zeg het maar, wij plaatsen.

PLAATSING KURK

Het plaatsen van kurkvloeren vinden we top! Toen we met ons familiebedrijf voor het eerst de kurkfabriek Amorim in Portugal bezochten, werden we op slag verliefd op dit ecovriendelijk proces: het zorgvuldig ontginnen van de schors van de kurkeik en verwerking tot prachtige kurkvloeren met de look van parket of het tijdloze design van kurk. 

Meestal plaatsen we kurkvloeren zonder lijm. De drager van kurkvloeren is van nature veerkrachtig en stil. 

PLAATSING TRAPBEKLEDING

Bij renovatie komt het vaak voor dat we een oude trap bekleden met nieuw materiaal. Bij nieuwbouw zorgen we voor de trapbekleding van een betontrap. 

Ons team kan dit doen in zowel massief hout, als meerlagenparket. We leggen je graag uit in onze toonzaal wat het verschil is.

Wil je graag je trap in dezelfde kleur als je parket? Dat is perfect mogelijk. Na het plaatsen zorgen we voor een afwerking dat matcht met de rest van je interieur.

Denk je eraan om je trap te laten bekleden met vinyl of een trapbekleding in laminaat? Dat kan, kom de opties bespreken.