Logo De Waegeneer Parketvloeren

Fineerparket

Wat is fineerparket?

Fineerparket combineert het gemak van laminaat (klik-systeem) met het voordeel van de echt houten toplaag (warmte). 

Net als samengesteld parket heeft fineerparket een opbouw in verschillende lagen. De toplaag is massief hout, maar wordt zodanig dun (0.6mm) geperst op de onderlaag zodat deze toplaag de sterkte van de drager krijgt. 

Dankzij het kliksysteem is fineerparket makkelijk te plaatsen. Fineerparket wordt niet verlijmd geplaatst, maar zwevend op een aparte onderlaag (zwevend plaatsen, wat is dat? Dat is plaatsen zonder lijm ;-) )

Als je ons vraagt welke vloer je voor slaapkamers moet kiezen, dan gaan wij jou zeker vertellen over fineerparket.

Kom eens kijken, voelen en vergelijken in onze toonzaal. 

 

Fineerparket heeft soms een drager van geluidsreducerende en isolerende kurk. Wanneer het dat niet heeft, wordt er een aparte onderlaag gelegd alvorens de fineerparket te leggen. 

Dankzij de geringe dikte van echt houten toplaag, zijn in het assortiment fineerparket vaak unieke houtsoorten te kiezen als toplaag. Wat dacht je van een vloertje Sucupira, Rosewood Santos, Afrormosia of Shadow Macassar?

Ook qua afmetingen is er bij fineerparket een ruime variatie. Leg je het liefst de nadruk op een mooie lange plank, of dacht je aan brede parketplanken? Visgraatparket? Het kan! 

Het uitzicht van fineerparket is heel naturel dankzij de echt houten toplaag. Gesloten rustieke knopen bijvoorbeeld dragen bij tot het gevoel van massief hout