Logo De Waegeneer Parketvloeren

Onderhoud en Afwerking 

Een mooie vloer kiezen is een begin. Van de afwerking en het onderhoud hangt je tevredenheid af. 

Indien de gekozen vloer nog een afwerking nodig heeft, kiest men meestal tussen vernis, olie of boenwas. Lees verder en kom meer te weten over de verschillen en karakteristieken.

Natuurlijk wil je ook een makkelijk te onderhouden vloer. Maar welke producten zijn geschikt voor jouw gekozen vloer? 

Koop bij ons online, of bezoek onze toonzaal. 

Nature at your feet! Met de keuze van een geoliede parketvloer sla je een natuurlijke weg in. Geoliede parketvloeren behandel je dan ook best met zorg. 

In het gamma van parketolie bestaan er verschillende types olie, elk met een eigen kleur, karakter en verschil in droogtijd, onderhoud, glansgraad en zoveel meer.

Een regel dat altijd geldt: hoe beter het hout verzadigd is met olie, hoe beter het zal beschermen tegen vuil en vlekken. 

Geoliede parketvloeren kan je best onderhouden met zachte reinigingsproducten speciaal ontworpen om het voedende aspect van olie langer te bewaren. Koop bij ons het juiste soort onderhoudsproduct voor jouw geoliede vloer. 

In tegenstelling tot bij het verzadigen en indringen in de poriën van het hout bij geoliede afwerking, zorgt het afwerken van je parketvloer met vernis of parketlak voor een harde laag bovenop het hout.

Dankzij deze harde afwerkingslaag is je verniste vloer beter bestand tegen vuil en vlekken en dit voor een levensduur van zo'n 10 à 15 jaar afhankelijk van het gebruik en kwaliteit van onderhoud. 

Samengestelde parketvloeren zijn meestal afgewerkt met UV-vernis, terwijl voor het aanbrengen van vernis na plaatsing meestal een watergedragen vernis wordt gebruikt. Ook in onderhoud zijn deze verniste vloeren verschillend. Wij helpen u graag de juiste onderhoudsproducten voor uw vernist parket te kiezen. 

Al gehoord van parket inzepen of boenen?

Het inzepen van parket is een van oorsprong Noorse manier van onderhoud van naaldhouten vloeren. De vloer blijft mooi naturel van kleur, maar is niet goed bestand tegen vuil en vlekken. 

Een met boenwas behandelde parket heeft meestal een prachtige intense kleur en glans. Echter is de vloer niet zo sterk resitent en is boenwas aanbrengen intensiever qua onderhoud op termijn. 

Parketzeep en vaste en vloeibare boenwas zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende merken en hoeveelheden. 

Interesse in onderhouds- of afwerkingsproducten?

Wij adviseren u graag. Ruime voorraad van kwalitatieve afwerkingsproducten.