Logo De Waegeneer Parketvloeren

Samengesteld parket

Samengesteld parket, ook wel gekend als meerlagenparket, meerlaags parket of lamelparket is een houten vloer met een opbouw in verschillende lagen om de stabiliteit te bevorderen. De toplaag is minstens 2mm dik. (Nog dunnere versies heten 'fineerparket'). De totale dikte varieert gemiddeld van 10 tot 20mm.

Het fijne aan meerlagenparket is dat door hun lagere krimpgevoeligheid, je lekker brede planken kan leggen, ook op vloerverwarming.

De meerlaagse structuur maakt het mogelijk om rechtstreeks te verlijmen op de ondergrond. Dit is een pluspunt naar plaatsingsgemak en budget toe. 

Ook als men het beste rendement uit een vloerverwarming wil halen is samengesteld parket een goede keuze. Meer info hierover in onze rubriek vloerverwarming. 

Je kan meerlagenparket ook makkelijk zelf plaatsen als je er eentje kiest dat naast een makkelijk kliksysteem of tand-en-groefsysteem, een legklare afwerking heeft. Geen gedoe meer met olie of vernis ter plaatse. Zelf je parket leggen, en klaar!

Maar welke parket te kiezen? Daar zijn wij voor! Wij helpen je wegwijs tussen het enorme assortiment, en bepalen samen met jou welke vloer het meest geschikt is voor jouw living, keuken, hal, slaapkamers of badkamer.

Bovendien koop je aan de beste prijs, of laat je het plaatsen door ons wetende dat we ervaren zijn omdat het onze specialisatie is.