Logo De Waegeneer Parketvloeren

Fineerparket

Wat is fineerparket?

De gulden middenweg tussen laminaat en samengesteld parket.

Net als samengesteld parket heeft fineerparket een opbouw in verschillende lagen. De toplaag wordt echter zeer dun (0.6mm) geperst op de onderlaag waardoor deze toplaag de sterkte van de drager krijgt.  De toplaag kan niet herschuurd worden. Fineerparket combineert het gemak van laminaat (klik-systeem) met het voordeel van de echt houten toplaag (warmte). 

Fineerparket is ontworpen om zwevend te plaatsen zonder verlijming. Als u zich zorgen maakt over mogelijk reductiegeluid (holle klant bij voetstappen), kan het een optie zijn te kiezen voor fineerparket met een drager van kurk. 

Dankzij de geringe dikte van echt houten toplaag, zijn in het assortiment fineerparket vaak unieke houtsoorten te kiezen als toplaag. Wat dacht je van een vloertje Sucupira, Rosewood Santos, Afrormosia of Shadow Macassar?

Ook qua afmetingen is er bij fineerparket een ruime variatie. Leg je het liefst de nadruk op een mooie lange plank, of dacht je aan brede parketplanken? Ontdek ook het gamma vloeren met kurkonderlaag aan vast, waarbij geen aparte onderlaag meer nodig is. Handig toch?

Het uitzicht van fineerparket is heel naturel dankzij de echt houten toplaag. Gesloten rustieke knopen bijvoorbeeld dragen bij tot het gevoel van massief hout